Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


4 hipergyors csirke recept

2012.05.29

 A legegyszerűbb megoldásokat kerestük azokra az estékre, amikor az egész napos munkától fáradtan esel haza, ám többre vágysz egy összedobott szendvicsnél. Valami tápláló, de nem feltétlenül hizlaló ételre, amely nem veszi el az idődet a családtól, hiszen percek alatt, de legalábbis egy órán belül elkészül.


Ha egész nap nem volt időd egy egészséges falatra sem, este kell bepótolnod a hiányosságokat, mégpedig úgy, hogy aztán aludni is tudj. A legjobb megoldás a csirke – legyen mindig egy-két mell és pár comb a mélyhűtőben, amit elég reggel kirakni, este pedig gyors vacsorát készíthetsz belőle.


A következő receptek néhány csirketag és egyszerűbb hozzávaló segítségével könnyedén elkészíthető. Jó étvágyat!


Citrommal és fokhagymával sült csirkecomb


Hozzávalók 4 személyre:


4 nagy csirkecomb

1 fej fokhagyma

olívaolaj

zsálya, kakukkfű

2-3 citrom

só, bors

Elkészítése: a sütőt melegítsd elő 180 fokosra. A csirkecombokat sózd, borsozd alaposan, majd helyezd tűzálló tálba. Locsold meg olívaolajjal, szórd meg a zöldfűszerekkel. A citromokat vágd negyedekre, és dugdosd a combok közé. A fokhagymát szedd gerezdjeire, és távolítsd el róla a zizegős héját, de ne pucold meg. Szórd ezeket is a csirkecombok közé. Fedd le alufóliával, és fél órán át süsd lefedve, majd halászd ki a fokhagymagerezdeket, és fólia nélkül pirítsd még 20 percig. A fokhagymagerezdeket nyomkodd ki egy kisebb lábasba, majd egy pohár tejföllel melegítsd össze, adj hozzá néhány kanállal a hús alatt összegyűlt pecsenyeléből, és turmixold össze. A csirkecombokat kínáld ezzel a mártással.


Kínai csirkemell zöldségekkel


Hozzávalók 4 személyre:


1 kg csirkemell

3 evőkanál szójaszósz

2 evőkanál ecet

2 evőkanál étkezési keményítő

2 tojásfehérje

1 evőkanál őrölt gyömbér

1 póréhagyma

2 sárgarépa

só, bors

őrölt vagy szárított chili

Elkészítése: a csirkét vágd apró kockákra, szórd meg az étkezési keményítővel, majd keverd el a tojásfehérjékkel, és tedd félre. A póréhagymát karikázd fel, a sárgarépát vagdosd gyufaszálnyi méretűre. Keverd el egy tálkában a szójaszószt, az ecetet, az őrölt gyömbért és a chilit. Egy mély serpenyőben vagy wokban pár csepp olajon pirítsd át a zöldségeket úgy, hogy félig megpuhuljanak, majd tedd őket félre. Adj olajat a serpenyőhöz, majd pirítsd át rajta a csirkét közepes lángon, kb. 5 perc alatt. Ha megsült, adj a szójás keverékhez egy evőkanál étkezési keményítőt, keverd simára 2 dl vízzel, és öntsd a húsra. Tedd vissza a zöldségeket, és 2-3 perc alatt forrald össze az egészet úgy, hogy a mártás besűrűsödjön. Tálald rizzsel vagy salátával.


Mézes-citromos csirkemell


Hozzávalók 4 személyre:


2 csirkemell

citrom

fokhagyma

3 + 1 evőkanál méz

frissen őrölt bors

chilipor

Elkészítése: a megmosott és szárazra törölt csirkét pácold be egy órára vagy akár egy éjszakára a citromlé és a citromhéj, a méz, a tört fokhagyma, a chilipor, a só és a bors keverékével. Melegítsd elő a sütőt forróra, majd told be a csirkét a páclével együtt 20-25 percre. Ekkor csorgass a tetejére egy evőkanál mézet. Ha van a sütődön grillrács, válts át grillfokozatra, és süsd a csirkét pirosra. Tálald friss salátával és az isteni lével, amely a csirke alatt képződik. Az asztalnál szeletelj rá hámozott citromkarikákat, vagy csorgass rá egy kis friss citromlevet.


Ananászos csirkesaláta


Hozzávalók 4 személyre:


1 friss ananász (Vigyázat! Ez a recept a cukros konzervből elképzelhetetlen!)

1 fej jégsaláta

fél kg csirkemell

1 evőkanál curry

só, bors

1 kis pohár joghurt

Elkészítése: A csirkét vágd vékony csíkokra, s keverd el a curryporral és 2 evőkanál joghurttal. A salátát egy nagy tálba tépkedd össze. Az ananászt pucold meg és kockázd fel. Egy serpenyőben hevíts olajat, és hirtelen süsd át a csirkemellcsíkokat. A legvégén add hozzá a maradék joghurtot, és melegítsd át a csirkével. Keverd az ananászt a salátához, majd a langyosra hűlt csirkét is forgasd hozzá.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.